• Vincent van Gogh

  21 februari 2021

  120 seconden 

  De tijd om deze blog te lezen duurt niet langer dan 120 seconden , dat is gelijk aan de tijd dat een dief in maart 2020 nodig had om in te breken in het Singer museum in Laren ,  een schilderij van de muur te halen en op zijn brommertje weg te rijden met het schilderij  "De Lente tuin in de pastorie van Vincent van Gogh "  geschildert in 1884 , onder zijn arm . De kunst detective  Arthur Brand , beweerd dat  hij weet waar het schilderij nu is en mogelijk ingezet gaat worden als ruilmiddel.

  6 miljoen 

  Het werk is ooit getaxeerd op 1 tot 6 miljoen ,maar dan in goede staat. Als een werk met geweld wordt ontvreemd en op een brommertje wordt vervoerd is schade aannemelijk. In een museum zijn de omstandigheden ideaal  er is een constante temperatuur en luchtvochtigheid , Vincent van Gogh leed meestal aan een chronisch gebrek  aan geld en was dan niet in staat  om goede dure verf te kopen , goedkope verf bevat geen of weinig pigment , in een museum wordt daar rekening mee gehouden , geen flitslicht of teveel daglicht.

  Zonnebloemen 

  In het schilderij de zonnebloemen , is door gebruik van goedkope verf de oorspronkelijke kleur al niet meer aanwezig .Als het ontvreemde paneel ooit terug komt zal het  mogenlijk gerestaureerd moeten worden , Nederlandse restaurateurs o.a van het Rijks museum in Amsterdam of het Rijksmuseum van oudheden in Leiden zijn toonaangevend in de wereld en kunnen dat , maar de kosten van restauratie zal zeker van invloed zijn op de huidige waarde.

  Lees meer >> | 197 keer bekeken