Mijn naam is Luc Heemskerk ik ben woonachtig in Purmerend,

Ik ben autodidact.(geboren in 1944.)

Tijdens mijn studie Kunstgeschiedenis en cultuur wetenschappen bij de OU en de vele musea  die ik bezocht heb, ben ik sterk geinspireerd geraakt door  afbeeldingen van etsen. Ik gebruik zelf het liefst de techniek van zuren in koper of zink platen ,soms in combinatie met de droge naald techniek .

Mijn werken zijn soms figuratief met een surrealistische inslag, het is niet autobiografisch, de afbeeldingen ontstaan door het observeren van mensen  die in mijn fantasiewereld een plek te geven , mijn voorliefde gaat uit om de etsen in te kleuren met olieverf en softpastelkrijt  soms met een nuance van bladgoud, de toevoeging krijt in pastelkrijt is eigenlijk niet de juiste benaming ,in de betere soorten pastel zit helemaal geen krijt maar voornamenlijk pigment ,porseleinaarde en wat bindmiddel.

Mijn etsen worden afgedrukt op handgeschept 300 grams katoen papier wat de beste garantie is voor langdurig behoud van de aangebrachte kleuren.

De  originele etsen zijn  met geschulpte randen ,kenmerkend voor handgeschept papier.

Van elke ets wordt slecht 1  exemplaar in de verkoop gebracht en voorzien van een ingedrukte preeg met mijn  persoonljk logo om te garanderen dat de ets uniek  en kopieren niet mogelijk is.